Cookie- og privatlivspolitik

English version

GDPR

Introduktion

Når du besøger vores website, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af eventuelle annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem. Ved at benytte https://www.minspire.dk accepterer du, at Min Spire ApS behandler dine personoplysninger og cookies i henhold til nedenstående data- og cookiepolitik.

Hvis du ikke kan acceptere vores persondatapolitik (beskrevet herunder) forbeholder Min Spire ApS sig retten til at afvise henvendelser, da de oplysninger vi indsamler, er essentielle for en sundhedsfaglig vurdering af din graviditet og for kontakt samt udveksling af undersøgelsesresultater med dig

Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Vi har gjort det nemt for dig at gøre det direkte her på hjemmesiden, men du kan også vælge at følge denne vejledning.

Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

Facebook

Google Analytics

Google Tag Manager

Google gid

Polylang

Slimstat

Læs evt her, men bemærk dog, at vi kun bruger et meget lille antal af cookies fra denne liste.

Personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved betaling.

Herunder redegøres for, hvilke persondata Min Spire ApS indsamler og behandler. Vi opfordrer til at læse vores persondatapolitik igennem, hvis du vil have en detaljeret forståelse af hvordan – og hvorfor – vi indsamler og beskytter dine oplysninger.

Du kan tilgå hjemmesiden uden at oplyse persondata, men når du booker en tid, vil du blive bedt om at give samtykke til, at vi opbevarer dit navn, e-mail og telefonnummer. Du kan til enhver tid anmode om at blive slettet fra systemet igen. Dine data vil automatisk blive slettet fra bookingsystemet efter 2 år med inaktivitet. Vi benytter os af systemet Terapeut Booking. Personfølsomme data udveksles kun fysisk eller via krypterede systemer.

Når du ankommer i klinikken indsamler vi nogle oplysninger til brug for vurdering af dit barns vækst og velbefindende, herunder oplysninger om din graviditet, dit navn og dit CPR-nummer. Af denne grund vil du blive bedt om at udfylde en samtykkeerklæring. CPR og helbredsoplysninger er kun tilgængelige for sundhedsfagligt personale tilknyttet klinikken, benyttes udelukkende til journalføring lokalt i klinikken og videregives ikke til tredjepart. Egen læge og fødested orienteres ikke rutinemæssigt om undersøgelsesresultater fra Spire. Vi videregiver kun oplysninger til relevant sundhedsfagligt personale ved indikation og efter klar aftale med dig. Vi indsamler disse oplysninger, da vi som autoriseret sundhedspersonale er forpligtede til at dokumentere og journalføre vores arbejde.

Vi beder yderligere om dit telefonnummer og e-mailadresse mhp kontakt med dig inkl. overførsel af billeder og information fra din scanning. Oplysningerne i din graviditetsjournal opbevares i mindst 5 år jf. gældende lovgivning og scanningsbillederne i op til 6 måneder, hvorefter de slettes. I denne periode kan du til enhver tid anmode om adgang til dine data, og/eller sletning af de data, som vi ikke er lovmæssigt forpligtet til at gemme, fra vores systemer. Sletning af data indebærer, at adgang til journalføring og billedmateriale bortfalder og ikke kan genskabes.

Vi er lovmæssigt forpligtede til at opbevare alle transaktionelle data, inkl. kontakt- og firmaoplysninger samt journaler i mindst fem år.

Når du har besøgt klinikken, vil du sandsynligvis modtage en invitation til at bedømme os på Trustpilot. Det er op til dig, om du vil benytte dig af dette og du kan afmelde dig fra Trustpilot via link nederst i invitationsmailen. Vi tilstræber at sende en invitation ud til alle vores besøgende. Hvis du ikke modtager en invitation er du meget velkommen til selv at anmelde os her.

Indsamling af ovenstående oplysninger får vi direkte fra dig eller den som booker din tid.

Oplysninger som kan blive indsamlet og behandlet, når du booker tid og bliver scannet hos Min Spire ApS:

  • E-mailadresse
  • For- og efternavn
  • Telefonnummer
  • Alder
  • Køn
  • Vægt og højde
  • Graviditetshistorie
  • Etnicitet ved nakkefoldsscanning (nødvendigt for risikoberegningen)
  • IP-adresse
  • Adfærd (besøgte URL, event triggers, handlinger såsom klik, åbningsrater, log-in, tid på hver side mv.)
  • Geografiske data
  • CPR-nummer når du ankommer til klinikken
  • Ved Panoramatest skal du skrive under på, at vi må sende dine blodprøver ud af Europa (til USA)
  • Ved Doubletest mhp risikovurdering for Down’s Syndrom ved nakkefoldsscanning, bliver din blodprøve analyseret på Rigshospitalet, og du kan selv tilgå resultatet på sundhed.dk
  • Ved 3D-print udleveres din hjemadresse og e-mailadresse til vores samarbejdspartner, som producerer printene. Oplysningerne anvendes med det formål at sende printet til dig, og lagres ikke hos samarbejdspartneren.

Min Spire ApS indsamler og behandler oplysninger om dig, når du:

  • Opretter dig i bookingsystemet
  • Foretager bookinger
  • Bliver scannet
  • Sender forespørgsler, klager og/eller interagerer med Min Spire ApS på anden vis
  • Afgiver personoplysninger på anden vis til Min Spire ApS

Min Spire ApS indsamler kun de personoplysninger, der er nødvendige for at levere vores ydelse. Min Spire ApS indsamler og/eller køber ikke personhenførbare oplysninger fra tredjepart.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Min Spire ApS benytter NETS, Stripes og MobilePay til håndtering af online korttransaktioner og opbevarer ikke informationer om betalingskort. Bemærk at ved fakturering opbevares fakturerings- og bankoplysninger i henhold til gældende love på området herunder hvidvasknings- og bogføringsloven.

NB! Dit CPR-nummer og sundhedsoplysninger opbevares kun lokalt i klinikken og udleveres direkte til dig. Vi sender ikke rutinemæssigt oplysninger om din undersøgelse ud af huset, men vi tilbyder at kontakte egen læge eller fødested ved behov og med dit samtykke.

Sådan bruger vi dine oplysninger

  • Til at optimere den sundhedsfaglige vurdering og din oplevelse af vores ydelser
  • Til at opfylde kravet om dokumentering af vores arbejde
  • Til at forbedre vores service og markedsføring
  • Til at kunne servicere dig bedre ved henvendelser
  • Til at kunne håndtere dine bookinger effektivt
  • Til at indhente Trustpilot anmeldelser
  • Til opfølgning på henvendelser
  • Til fakturering og bogføring
  • Til generel markedsføring

Personoplysninger afgivet på https://www.minspire.dk, via telefonisk kontakt eller under dit besøg videregives kun:

  • Internt hos Min Spire ApS
  • Betroede tredjemænd der er nødvendige for booking, fakturering, betaling og servicering herunder inkasso og retslige instanser

I realiteten drejer det sig om følgende samarbejdspartnere:

  • E-conomic (til brug for fakturering og bogføring)
  • Terapeutbooking (til brug for online booking)
  • Tricefy (til brug for personligt link til dine scanningsbilleder). Når du har modtaget linket er du selv ansvarlig for at passe på de billeder det indeholder. Husk at downloade og gemme dine billeder fra Tricefy. Linket er kun aktivt i 3 måneder. Herefter kan vi ikke garantere, at billederne er tilgængelige, men hvis de forefindes på klinikkens harddisk, kan de overføres til usb mod et gebyr på kr 200,-. Ved scanningen vil du blive bedt om enten selv at skrive den mailadresse/telefonnummer, du vil benytte til linket og/eller tjekke, at den er stavet korrekt. Det er således dit eget ansvar, at mailadressen/telefonnummeret er stavet korrekt.
  • Trustpilot (til at indhente kundeanmeldelser – kan afmeldes)
  • Natera (ved Panoramatest)
  • Klinisk biokemisk afdeling, Rigshospitalet (ved doubletest)
  • Koch Engineering (ved 3D print)
  • Endvidere har vi journalføring lokalt i klinikken i Astraia, på ultralydsapparatet og i skriftlig form. Al information er sikret med password, kryptering og aflåst arkiv.

Dine oplysninger lagres i de nævnte systemer og fysisk i klinikken. Nogle personoplysninger administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler personoplysninger på Min Spire ApS’ vegne i henhold til denne datapolitik og den gældende lovgivning om beskyttelse af persondata.

For at sikre en optimal oplevelse på hjemmesiden fører vi statistik over, hvordan brugerne anvender siderne. Statistikken anvendes udelukkende i anonymiseret form f.eks. til at se, hvilke sider og hvilket indhold brugerne interagerer med.

Min Spire ApS anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres eller afvises ved besøg på https://www.minspire.dk og kan findes her. Databehandleraftaler mellem Min Spire ApS og samarbejdspartnere kan til hver en tid fremvises på anmodning.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Vores hjemmeside og computere scannes løbende for sikkerhedsbrister og svagheder, for at vi hurtigst muligt kan udelukke potentielle datalækager og dermed gøre vores hjemmeside så sikker som muligt. Ligeledes scannes der regelmæssigt for malware.

Dine personlige oplysninger opbevares lokalt på sikrede netværk og kan kun tilgås af autoriseret sundhedsfagligt personale tilknyttet klinikken. Personalet er underlagt vores interne persondatapolitik, der sikrer dine rettigheder og sikrer overholdelse af gældende lovgivning på området.

I tilføjelse af ovenstående behandles alle betalingsinformationer på krypterede servere, der ikke kan tilgås udefra. Kreditkortinformationer behandles af NETS, Stripe og MobilePay og kan ikke tilgås af hverken Min Spire ApS eller NETS’/Stripes’/MobilePays ansatte. Disse transaktioner opbevares ikke på interne servere og behandles på intet tidspunkt af Min Spire ApS selv.

Vi lægger stor vægt på sikkerheden. Får vi mistanke om datalækage fra Min Spire ApS’s interne servere eller hos eksterne partnere iværksættes en række initiativer, der skal sikre vores kunder og brugere bedst muligt.

Dette indebærer blandt andet afdækning af den potentielle skades omfang, meddelelse til potentielt ramte kunder og brugere, meddelelse til Datatilsynet samt handlinger, der skal forsøge at inddæmme omfanget af skaderne.

Har vi mistanke om datalækage fra Min Spire ApS eller dennes eksterne partnere, vil alle implicerede, herunder også brugeren, blive informeret herom indenfor 72 timer. Har du mistanke om, at dine data er lækket fra Min Spire ApS, bedes du kontakte os på 82 30 30 13 eller info@minspire.dk

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår de forskellige informationer slettes.

Bemærk! Når først alle data er slettede, kan disse ikke genskabes. Det gælder både journalføring og scanningsbilleder. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning, kan ikke slettes på anmodning indenfor den gældende periode (jvf persondataforordningens kapitel 2, artikel 9B).

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning kan dog ikke slettes på anmodning (jvf persondataforordningens kapitel 2, artikel 9B).

Desuden har du ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring, herunder målrettet markedsføring, ligesom du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet. Du kan læse mere her.

Du kan altid ændre i dine oplysninger og anmode om indsigt i, hvilke oplysninger vi har registreret om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger eller få dine data slettet, bedes du kontakte os på info@minspire.dk

Vi sender ikke nyhedsbreve ud.

Henvendelse herom kan ske til nedenstående kontaktinfo. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Min Spire Aps
Godthåbsvej 47
2000 Frederiksberg
Telefon: +45 82303013
Email: info@minspire.dk

Revision

Vi reviderer vores persondatapolitik mindst en gang om året, og vi forpligter os til løbende at opfylde lovgivningens krav.

Sidst revideret den 24/3-2020

Hos Spire møder du et professionelt team af sonografer. Vi tilbyder alle former for graviditetsscanning inklusiv 3D/4D. Vi har det nyeste udstyr, som sikrer optimal billedkvalitet ved alle scanninger.
Vi er registrerede hos Styrelsen for Patientsikkerhed.