GDPR

Politik for persondatabehandling og cookies

English version

Den 25. maj 2018 trådte den nye fælles lov om behandling af persondata i kraft i EU. Formålet med lovgivningen er at beskytte borgernes personlige oplysninger.

Ændringerne i lovgivning består i det væsentlige i, at man har ret til indsigt i, rettelse af eller sletning af personlige oplysninger. Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.

Såfremt behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du yderligere ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning kan dog ikke slettes på anmodning (jvf persondataforordningens kapitel 2, artikel 9B).

Desuden har du ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring, herunder målrettet markedsføring, ligesom du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet. Du kan læse mere her.

Ved at benytte https://www.minspire.dk accepterer du, at Min Spire ApS behandler dine personoplysninger og cookies i henhold til nedenstående data- og cookiepolitik. Cookies bruges til få hjemmesiden til at fungere. Vi bruger bl.a. cookies til at gøre det muligt for dig at logge ind og for at forbedre vores website. Læs om vores cookiepolitik længere nede på siden.

Herunder redegøres for, hvilke persondata Min Spire ApS indsamler og behandler. Vi opfordrer til at læse vores persondatapolitik igennem, hvis du vil have en detaljeret forståelse af hvordan – og hvorfor – vi indsamler og beskytter dine oplysninger.

Hvis du ikke kan acceptere vores persondatapolitik forbeholder Min Spire ApS sig retten til at afvise henvendelser, da de oplysninger vi indsamler er essentielle for en sundhedsfaglig vurdering af din graviditet og for kontakt samt udveksling af undersøgelsesresultater med dig.

Personlige oplysninger

Personoplysninger dækker alle data, der kan bruges til at identificere personer, herunder men ikke begrænset til for-, mellem- og efternavn, alder, køn, stilling, sundhedsoplysninger, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads.

Ligeledes indeholder personoplysninger også data som adfærd, købshistorik, økonomiske oplysninger mv., der alle benyttes i opretholdelse af klient- og serviceforholdet mellem klienter og Min Spire ApS

Oplysninger vi indsamler og behandler

Du kan tilgå hjemmesiden uden at oplyse persondata, men når du booker en tid vil du blive bedt om at give samtykke til, at vi opbevarer dit navn, e-mail og telefonnummer. Du kan til enhver tid anmode om at blive slettet fra systemet igen. Dine data vil automatisk blive slettet efter 5 år. Vi benytter os af systemet Terapeut Booking. Vi opbevarer ikke sundhedsfaglige oplysninger eller CPR-nummer i bookingsystemet.

Når du ankommer i klinikken indsamler vi nogle oplysninger til brug for vurdering af dit barns vækst og velbefindende, herunder oplysninger om din graviditet, dit navn og dit CPR-nummer. Af denne grund vil du blive bedt om at udfylde en samtykkeerklæring. CPR og helbredsoplysninger er kun tilgængelige for sundhedsfagligt personale tilknyttet klinikken, benyttes udelukkende til journalføring lokalt i klinikken og videregives ikke til tredjepart. Egen læge og fødested orienteres ikke rutinemæssigt om undersøgelsesresultater fra Spire. Vi videregiver kun oplysninger til relevant sundhedsfagligt personale ved indikation og efter klar aftale med dig. Vi indsamler disse oplysninger, da vi som autoriseret sundhedspersonale er forpligtede til at dokumentere og journalføre vores arbejde.

Vi beder yderligere om dit telefonnummer og e-mailadresse mhp kontakt med dig inkl. overførsel af billeder og information fra din scanning. Oplysningerne opbevares i 5 år og scanningsbillederne i op til 6 måneder, hvorefter de slettes. I denne periode kan du til enhver tid anmode om adgang til dine data, og/eller sletning af de data, som vi ikke er lovmæssigt forpligtet til at gemme, fra vores systemer. Sletning af data indebærer, at adgang til journalføring og billedmateriale bortfalder og ikke kan genskabes. Når du har besøgt klinikken, vil du sandsynligvis modtage en invitation til at bedømme os på Trustpilot. Det er op til dig, om du vil benytte dig af dette og du kan afmelde dig fra Trustpilot via link nederst i invitationsmailen. Vi tilstræber at sende en invitation ud til alle vores besøgende. Hvis du ikke modtager en invitation er du meget velkommen til selv at anmelde os her.

Indsamling af ovenstående oplysninger får vi direkte fra dig eller den som booker din tid.

Oplysninger som kan blive indsamlet og behandlet, når du booker tid og bliver scannet hos Min Spire ApS:

  • E-mailadresse
  • For- og efternavn
  • Telefonnummer
  • Alder
  • Køn
  • Vægt og højde
  • Graviditetshistorie
  • Etnicitet ved nakkefoldsscanning (nødvendigt for risikoberegningen)
  • IP-adresse
  • Adfærd (besøgte URL, event triggers, handlinger såsom klik, åbningsrater, log-in, tid på hver side mv.)
  • Geografiske data 
  • CPR-nummer når du ankommer til klinikken
  • Ved Panoramatest skal du skrive under på, at vi må sende dine blodprøver ud af Europa (til USA)
  • Ved Doubletest mhp risikovurdering for Down’s Syndrom ved nakkefoldsscanning, bliver din blodprøve analyseret på Rigshospitalet, og du kan selv tilgå resultatet på sundhed.dk
  • Ved 3D-print udleveres din hjemadresse og e-mailadresse til vores samarbejdspartner, som producerer printene. Oplysningerne anvendes med det formål at sende printet til dig, og lagres ikke hos samarbejdspartneren.

Min Spire ApS indsamler og behandler oplysninger om dig, når du:

  • Opretter dig i bookingsystemet
  • Foretager bookinger
  • Sender forespørgsler, klager og/eller interagerer med Min Spire ApS på anden vis
  • Afgiver personoplysninger på anden vis til Min Spire ApS

Min Spire ApS indsamler kun de personoplysninger, der er nødvendige for at levere vores ydelse. Min Spire ApS indsamler og/eller køber ikke personhenførbare oplysninger fra tredjepart.

Min Spire ApS benytter NETS og Stripes til håndtering af online korttransaktioner og opbevarer ikke informationer om betalingskort. Bemærk at ved fakturering opbevares fakturerings- og bankoplysninger i henhold til gældende love på området herunder hvidvasknings- og bogføringsloven.

NB! Dit CPR-nummer og sundhedsoplysninger opbevares kun lokalt i klinikken og udleveres direkte til dig. Vi sender ikke rutinemæssigt oplysninger om din undersøgelse ud af huset, men vi tilbyder at kontakte egen læge eller fødested ved behov og med dit samtykke.

Sådan bruger vi dine oplysninger

  • Til at optimere den sundhedsfaglige vurdering og din oplevelse af vores ydelser
  • Til at opfylde kravet om dokumentering af vores arbejde
  • Til at forbedre vores service og markedsføring
  • Til at kunne servicere dig bedre ved henvendelser
  • Til at kunne håndtere dine bookinger effektivt
  • Til at indhente Trustpilot anmeldelser
  • Til opfølgning på henvendelser
  • Til fakturering og bogføring
  • Til generel markedsføring

Hvordan beskytter vi dine informationer

Vores hjemmeside og computere scannes løbende for sikkerhedsbrister og svagheder, for at vi hurtigst muligt kan udelukke potentielle datalækager og dermed gøre vores hjemmeside så sikker som muligt. Ligeledes scannes der regelmæssigt for malware.

Dine personlige oplysninger opbevares lokalt på sikrede netværk og kan kun tilgås af autoriseret sundhedsfagligt personale tilknyttet klinikken. Personalet er underlagt vores interne persondatapolitik, der sikrer dine rettigheder og sikrer overholdelse af gældende lovgivning på området.

I tilføjelse af ovenstående behandles alle betalingsinformationer på krypterede servere, der ikke kan tilgås udefra. Kreditkortinformationer behandles af NETS og Stripe og kan ikke tilgås af hverken Min Spire ApS eller NETS’/Stripes’ ansatte. Disse transaktioner opbevares ikke på interne servere og behandles på intet tidspunkt af Min Spire ApS selv.

Hvem videregiver vi personoplysninger til?

NB! Dit CPR-nummer og sundhedsoplysninger opbevares kun lokalt i klinikken og udleveres direkte til dig. Vi sender ikke rutinemæssigt oplysninger om din undersøgelse ud af huset, men vi tilbyder at kontakte egen læge eller fødested ved behov og med dit samtykke.

Personoplysninger afgivet på https://www.minspire.dk eller via telefonisk kontakt videregives kun:

  • Internt hos Min Spire ApS
  • Betroede tredjemænd der er nødvendige for booking, fakturering,  betaling og servicering herunder inkasso og retslige instanser

I realiteten drejer det sig om følgende samarbejdspartnere:

  • E-conomic (til brug for fakturering og bogføring)
  • Terapeutbooking (til brug for online booking)
  • Tricefy (til brug for personligt link til dine scanningsbilleder). Når du har modtaget linket er du selv ansvarlig for at passe på de billeder det indeholder. Husk at downloade og gemme dine billeder fra Tricefy. Linket er kun aktivt i 3 måneder. Herefter kan vi ikke garantere, at billederne er tilgængelige. Ved scanningen vil du blive bedt om selv at skrive den mailadresse, du vil benytte til linket og/eller tjekke, at den er stavet korrekt. Det er således dit eget ansvar, at mailadressen er stavet korrekt.
  • Trustpilot (til at indhente kundeanmeldelser – kan afmeldes)
  • Google analytics (IP-adresse til indsamling af statistik)
  • Natera (ved Panoramatest)
  • Klinisk biokemisk afdeling, Rigshospitalet (ved doubletest)
  • Koch Engineering (ved 3D print)
  • Endvidere har vi journalføring lokalt i klinikken i Astraia, på ultralydsapparatet og i skriftlig form. Al information er sikret med password, kryptering og aflåst arkiv.

For at sikre en optimal oplevelse på hjemmesiden fører vi statistik over, hvordan brugerne anvender siderne. Statistikken anvendes udelukkende i anonymiseret form f.eks. til at se, hvilke sider og hvilket indhold brugerne interagerer med.

Min Spire ApS anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på https://www.minspire.dk og kan findes her. Databehandleraftaler mellem Min Spire ApS og samarbejdspartnere kan til hver en tid fremvises på anmodning.

Hvor lagres dine personoplysninger?

Dine oplysninger lagres i de nævnte systemer og fysisk i klinikken. Nogle personoplysninger administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler personoplysninger på Min Spire ApS vegne i henhold til denne datapolitik og den gældende lovgivning om beskyttelse af persondata. 

Hvor længe opbevares dine personoplysninger?

Dine data opbevares i 5 år og scanningsbillederne i op til 6 måneder. Du kan til hver en tid bede om indsigt eller sletning af de data, som vi ikke er lovmæssigt forpligtede til at opbevare i denne periode. Vi er lovmæssigt forpligtede til at opbevare alle transaktionelle data, inkl. kontakt- og firmaoplysninger samt journaler i fem år.

Datalækage

Vi lægger stor vægt på sikkerheden. Får vi mistanke om datalækage fra Min Spire ApS’s interne servere eller hos eksterne partnere iværksættes en række initiativer, der skal sikre vores kunder og brugere bedst muligt.

Dette indebærer blandt andet afdækning af den potentielle skades omfang, meddelelse til potentielt ramte kunder og brugere, meddelelse til Datatilsynet samt handlinger, der skal forsøge at inddæmme omfanget af skaderne.

Har vi mistanke om datalækage fra Min Spire ApS eller dennes eksterne partnere, vil alle implicerede, herunder også brugeren, blive informeret herom indenfor 72 timer. Har du mistanke om, at dine data er lækket fra Min Spire ApS, bedes du kontakte os på 82 30 30 13 eller info@minspire.dk

Adgang til oplysninger

Du kan altid ændre i dine oplysninger og anmode om indsigt i hvilke oplysninger vi har registreret om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger eller få dine data slettet, bedes du kontakte os på info@minspire.dk

Vi sender ikke nyhedsbreve ud.

Bemærk! Når først alle data er slettede, kan disse ikke genskabes. Det gælder både journalføring og scanningsbilleder. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning, kan ikke slettes på anmodning (jvf persondataforordningens kapitel 2, artikel 9B).

Revision

Vi reviderer vores persondatapolitik en gang om året og vi forpligter os til løbende at opfylde lovgivningens krav.

Cookies

Cookies er små nødvendige tekstfiler, som bruges af stort set alle websites. Cookies er knyttet til websites og læses udelukkende af din browser.

Disse små tekstfiler gør det bl.a. muligt for dig at booke tid, logge ind og meget mere. Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere.

Afvisning af cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du afviser cookies, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af Cookies

Hvis du sletter eller blokerer cookies, skal du være opmærksom på, at mange hjemmesider vil holde op med at fungere. Du vil i mange tilfælde også miste gemte passwords, yndlingssider etc.

Spørgsmål

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med vores information og/eller behandling af personlige oplysninger, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 82 30 30 13 eller info@minspire.dk

Klagemulighed

Hvis du ønsker at klage over vores information om databehandling og cookies, bedes du skrive til info@minspire.dk.

Klagen skal indeholde følgende:

  • Navn
  • Adresse
  • Email
  • Telefonnummer
  • Detaljeret beskrivelse af klagens indhold

Sidst revideret den 3/4-2019

 

Hos Spire møder du et professionelt team af sonografer. Vi tilbyder alle former for graviditetsscanning inklusiv 3D/4D. Vi har det nyeste udstyr, som sikrer optimal billedkvalitet ved alle scanninger.
Vi er registrerede hos Styrelsen for Patientsikkerhed.