Sen tryghedsscanning

English

Mundbind eller visir er påkrævet, hvis du er over 12 år

Fra uge 20+0 og resten af graviditeten.

30 minutter (45 minutter for tvillinger).

Pris kr 500,- (kr 700,- for tvillinger. Læs mere om tvillinger her)

Det får du: En konsultation indeholdende indhentning af graviditetshistorie som udgangspunkt for vurdering af dit barns vækst og sundhed, scanning, skrifteligt svar og forklaring af dette. En fin mappe med scanningsrapporten, et farvebillede af baby og optagelser fra scanningen inkl. et lydløst filmklip af hjerteaktionen i Tricefy. Ekstra farvebilleder kan tilkøbes for kr 20/stk. 3D/4D-optagelser hvis det er muligt.

En tryghedsscanning kan tilvælges, hvis man efter uge 20 vil have vished for, at alt er som det skal være. Særligt i sidste halvdel af graviditeten, hvor der ikke tilbydes flere rutinescanninger, kan det være rart at få den lille at se. Hvis du er mellem 14+0 og 20+0 skal du vælge en tidlig tryghedsscanning. Hvis du er mellem 6+0 og 13+6 skal du vælge en helt tidlig scanning.

Vi ser og hører hjertet slå, fosteret måles og væksten vurderes. Vi måler modstanden i navlestrengen og i arteria cerebri media (et af de store kar i fosterets hjerne) ved en dopplerundersøgelse. Disse flowmålinger giver os et nuanceret billede af moderkagefunktionen. Vi ser på fostervandsmængden samt moderkagens og fosterets placering i livmoderen. Kønnet oplyses, hvis det ønskes.

Sonografen vurderer om der er indikation for at måle flow i arteria uterina (blodforsyningen til moderkagen). Disse flow måles, hvis man har mistanke om, at fosteret ikke vokser som det skal.

Det hænder at fosteret ligger sådan, at scanningen ikke kan gennemføres. I sådanne tilfælde tilbyder vi en gratis ekstra scanning af op til 10 minutters varighed.

Genscanninger tilbydes i følgende tidsrum (forudsætter at klinikken har åbent):

Mandag 10-16
Tirsdag 9-15
Onsdag 11-16
Torsdag 11-16
Fredag 9-16

Genscanning tilbydes ikke i weekender og kan ikke bookes online.

Hos Spire møder du et professionelt team af sonografer. Vi tilbyder alle former for graviditetsscanning inklusiv 3D/4D. Vi har det nyeste udstyr, som sikrer optimal billedkvalitet ved alle scanninger.
Vi er registrerede hos Styrelsen for Patientsikkerhed.