Sen tryghedsscanning

English

Fra uge 23+0 og resten af graviditeten.

30 minutter (50 minutter for tvillinger).

Pris kr 900,- (kr 1600,- for tvillinger. Læs mere om tvillinger her)*

Hvis du vil have målt din livmoderhals, eller vurderet moderkagens placering, er der et tillæg på kr 200,-. Du skal vælge ‘Sen tryghedsscanning inkl cervix’, når du booker. Denne undersøgelse foregår vaginalt, da det ikke er muligt at vurdere livmoderhalsens længde eller moderkagens placering ved scanning på maven i 3. trimester.

Det får du: En konsultation indeholdende indhentning af graviditetshistorie som udgangspunkt for vurdering af dit barns vækst og sundhed, scanning, skrifteligt svar og forklaring af dette. En fin mappe med scanningsrapporten, et farvebillede af baby og optagelser fra scanningen inkl. et lydløst filmklip af hjerteaktionen i Tricefy. Ekstra farvebilleder kan tilkøbes for kr 20/stk. 3D/4D-optagelser hvis det er muligt.

En sen tryghedsscanning kan tilvælges, hvis man efter uge 22 vil have vished for, at alt er som det skal være. Særligt i sidste halvdel af graviditeten, hvor der ikke tilbydes flere rutinescanninger, kan det være rart at få den lille at se. Hvis du er mellem 14+0 og 22+6 skal du vælge en tidlig tryghedsscanning. Hvis du er mellem 6+0 og 13+6 skal du vælge en helt tidlig scanning.

Vi ser og hører hjertet slå, fosteret måles og væksten vurderes. Vi måler modstanden i navlestrengen og i arteria cerebri media (et af de store kar i fosterets hjerne) ved en dopplerundersøgelse. Disse flowmålinger giver os et nuanceret billede af moderkagefunktionen. Vi ser på fostervandsmængden samt moderkagens og fosterets placering i livmoderen. Kønnet oplyses, hvis det ønskes.

Sonografen vurderer om der er indikation for at måle flow i arteria uterina (blodforsyningen til moderkagen).

Det hænder at fosteret ligger sådan, at scanningen ikke kan gennemføres. I sådanne tilfælde tilbyder vi en gratis ekstra scanning af op til 10 minutters varighed.

Genscanninger tilbydes på hverdage før kl 16 (forudsat at der er en ledig tid).

Genscanning tilbydes ikke i weekender og kan ikke bookes online.

 

*Forbehold for prisændringer

Hos Spire møder du et professionelt team af sonografer. Vi tilbyder alle former for graviditetsscanning inklusiv 3D/4D. Vi har det nyeste udstyr, som sikrer optimal billedkvalitet ved alle scanninger.
Vi er registrerede hos Styrelsen for Patientsikkerhed.