3D/4D scanning

English

Mundbind eller visir er påkrævet, hvis du er over 12 år

Ved en 3D/4D scanning er hovedformålet at se fosterets egne unikke træk og mimik, det vil sige ansigtet forfra eller fra siden. Man kan i princippet lave 3D/4D i hele graviditeten, men det helt optimale tidspunkt for denne scanning er omkring uge 27-29 (uge 23-26 for tvillinger), da baby nu har fået fedt i underhuden og dermed sine egne personlige træk. Desuden er der stadig rigeligt med fostervand, hvilket har stor betydning for billedkvaliteten. Derfor ser vi gerne, at du kommer på det anbefalede tidspunkt. Der ydes ikke billedgaranti (genscanning) efter uge 32+0. Efter uge 32 anbefaler vi en Sen Tryghedsscanning.

Pris kr 900,- (kr 1500,- for tvillinger. Læs mere om tvillinger her)

40 minutter (75 minutter for tvillinger).

Det får du: En konsultation indeholdende indhentning af graviditetshistorie som udgangspunkt for vurdering af dit barns vækst og sundhed, scanning, skrifteligt svar og forklaring af dette. En fin mappe med scanningsrapporten, et farvebillede af baby og optagelser fra scanningen inkl. et lydløst filmklip af hjerteaktionen og 3D/4D-optagelser i Tricefy. Ekstra farvebilleder kan tilkøbes for kr 20/stk.

Vi ser og hører hjertet slå, fosteret måles og væksten vurderes. Efter uge 22 måler vi modstanden i navlestrengen ved en dopplerundersøgelse, vi vurderer fostervandsmængden og vi ser på moderkagens og fosterets placering i livmoderen. Kønnet oplyses hvis det ønskes.

Sonografen vurderer om der er indikation for at måle flow i arteria uterina (blodforsyningen til moderkagen) og/eller arteria cerebri media (et af de store kar i fosterets hjerne). Disse flow måles hvis man har mistanke om, at fosteret ikke vokser som det skal.

Et godt 3D-billede kræver et godt 2D-billede som udgangspunkt. Det hænder at fosteret ligger sådan, at scanningen ikke kan gennemføres. I sådanne tilfælde tilbyder vi en gratis ekstra scanning af op til 20 minutters varighed (dog ikke efter uge 32+0).

Der vil ofte være objekter tæt på et fosters ansigt, for eksempel moderkage (se billedet på denne side), hænder, fødder, navlestreng eller andet. Derfor er det ikke altid man kan få et billede, hvor fosteret er helt fri af omgivelserne, men kan vi se ansigtet, er dette ikke en indikation for genscanning.

Nogle gange kan vi få mange billeder, andre gange kan det kun lade sig gøre at få ét. Der er ikke garanti for mere end ét godt billede, da det er afhængigt af fosterets stilling, hvor nemt det er at komme til.

Genscanning tilbydes i følgende tidsrum (forudsætter at klinikken har åbent):

Mandag 10-16
Tirsdag 9-15
Onsdag 11-16
Torsdag 11-16
Fredag 9-16

Genscanning tilbydes ikke i weekender eller efter uge 32+0 og kan ikke bookes online.

Hos Spire møder du et professionelt team af sonografer. Vi tilbyder alle former for graviditetsscanning inklusiv 3D/4D. Vi har det nyeste udstyr, som sikrer optimal billedkvalitet ved alle scanninger.
Vi er registrerede hos Styrelsen for Patientsikkerhed.