Nakkefoldsscanning

Nakkefoldsscanning

English

ALT PERSONALE PÅ SPIRE ER CERTIFICERET TIL NAKKEFOLDSSCANNING!

Fra uge 11+4-13+6

40 minutter (60 minutter for tvillinger)

 

 

Pris: kr. 1600 ( kr. 1800 for tvillinger. Læs mere om tvillinger her)*

Prisen er for nakkefoldsscanning og doubletest. Læs mere om doubletest nedenfor.
Der gives ikke rabat på denne scanning.

Du skal ringe eller skrive til os for at booke tid til denne scanning.

Det får du: En konsultation indeholdende indhentning af graviditetshistorie som udgangspunkt for vurdering af dit barns vækst og sundhed, skrifteligt svar og forklaring af dette. En fin mappe med scanningsrapporten, et farvebillede af baby og optagelser fra scanningen inkl. et lydløst filmklip af hjerteaktionen i Tricefy. Ekstra farvebilleder kan tilkøbes for kr 20/stk. 3D/4D-optagelser hvis det er muligt.

Ved en nakkefoldsscanning foretager man en risikovurdering for, om fosteret lider af kromosomfejl. Dette vurderes på baggrund af moderens alder, nakkefoldens tykkelse og niveauet af graviditetshormoner i moderens blod (doubletest). Alle tre faktorer er lige vigtige, for at få så nøjagtigt som muligt et billede. Hvis man udelader doubletesten, vil undersøgelsen give en nøjagtighed på omkring 70%. Hvis man inkluderer doubletesten får man en nøjagtighed på omkring 95%, hvorfor vi hos Spire ikke foretager risikovurdering uden doubletest.

De kromosomforandringer man kigger efter ved nakkefoldsscanningen er:

Vi måler fosteret og sætter en termin. Vi kigger det lille foster igennem for grovere misdannelser og vi ser efter hjerteblink. Vi måler nakkefolden – en lille væskebræmme i nakken, som alle fostre har. En tyk nakkefold øger risikoen for kromosomfejl, men skal ses i relation til doubletest og moderens alder. Vi tager doubletesten, som sendes til analyse på Rigshospitalet. Når vi har svar på doubletesten efter ca en uge, vil du blive ringet op med det endelige svar. I perioder med ferie og helligdag, kan der gå længere tid. Svaret vil efterfølgende blive sendt til dig i en sikker mail.

Hvis du har mulighed for det anbefaler vi, at du får taget doubletesten mindst et par uger før scanningen. Så undgår du ventetiden, da vi kan beregne risikoen med det samme.

Når du går fra scanningen, vil du have en termin og et farve-papirbillede med i hånden og resten af billederne fra scanningen i Tricefy.

Hvis du allerede har fået taget en doubletest, er du velkommen til at medbringe den, så benytter vi den i beregningen. Dette kræver, at det tydeligt fremgår hvilken kryptor, som er anvendt i laboratoriet. Til orientering bruges Brahms kryptor i langt de fleste tilfælde og under alle omstændigheder i Region Hovedstaden. Hvis du medbringer egen blodprøve, vil prisen for blodprøve og transport, kr 600,- blive fratrukket prisen. Hvis du ved, at du skal have lavet din nakkefoldsscanning hos os, anbefaler vi dog, at du også får taget doubletesten hos os, for at undgå at belaste det offentlige unødigt og være helt sikker på kryptoren.

Vi foretager ikke nakkefoldsscanning uden doubletest.

Det hænder at fosteret ligger sådan, at scanningen ikke kan gennemføres. I sådanne tilfælde tilbyder vi en gratis ekstra scanning af op til 10 minutters varighed. Hvis fosteret viser sig at være for ungt eller for gammelt til nakkefoldsscanning, som kun kan foretages i et begrænset tidsrum, betaler du for en helt tidlig scanning. Hvis du medbringer en blodprøve, som er taget for tidligt (før uge 8), er det nødvendigt at tage en ny.

Genscanninger tilbydes på hverdage før kl 16 (forudsat at der er en ledig tid).

Genscanning tilbydes ikke i weekender og kan ikke bookes online.

*Forbehold for prisændringer

Hos Spire møder du et professionelt team af sonografer. Vi tilbyder alle former for graviditetsscanning inklusiv 3D/4D. Vi har det nyeste udstyr, som sikrer optimal billedkvalitet ved alle scanninger.
Vi er registrerede hos Styrelsen for Patientsikkerhed.